ORDU / FATSA - Şehit Ümit Kesti Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Tarihte en önemli zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi, kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadeleyi gösterir. Türk tarihi başta olmak üzere bütün dünya tarihini etkileyen bu zafer, dünya ülkelerindeki güç dengelerini değiştirmiş ve yeniden belirlemiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün himayesinde İlçe Kaymakamlığımızın Çanakkale Zaferi programına öğrencilermiz ile katılım sağladık.Şehitliği ziyaret ederek çelenk sunma programına katıldık.Okulumuza adını veren Şehidimiz Ümit Kesti'nin kabrini ziyaret ettik Ailesine başsağlığı diledik.

Mrt

Fatsa Şehit Ümit Kesti Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri protokol kapsamında Ofi (Olam Food İngredients) Gıdayı ziyaret etti.

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Şehit Ümit Kesti Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilk karne törenini yaptı.

OKULLARDA DİYABET VE SAĞLIKLI BESLENME SEMİNERİ

"Okullarda Diyabet ve Sağlıklı Beslenme" konulu bilgilendirme semineri Fatsa İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan Uzm. Dyt. Merve ŞAHİN tarafından öğrencilerimize verildi.

Doğru Toprak, Doğru Ürün

Okulumuz Tarım Alanı Öğretmen ve Öğrencilerimiz ile Fatsa Ziraat Odası bünyesinde bulunan Toprak Analiz Laboratuvarını, ziyaret ettik

Fatsa Ziraat Odası Yetkilisi tarafından Toprak Analiz Laboratuvarı’nın Fatsamız ve bölgemiz tarımına doğrudan ve olumlu yönde katkı sağlaydığını, Toprak Analiz Laboratuvarı ile de tarımsal üretimde ihtiyaç duyulan toprak analizleri yapıldığını; ürün çeşitliliğini artırmak ve azami rekolte sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalara imza atıldığını. Doğru toprak, doğru ürün anlayışıyla hareket eden laboratuvarımız Şehit Ümit Kesti MTAL ile bilimsel çalışmalar yürütülerek destek verileceğini öğrencilerin belirli zamanlarda uygulama yapabileceklerini ve bunun yanı sıra ilçemiz ve bölgemiz tarımsal uygulamalarına da büyük katkılar sağladığını.” Anlattıktan sonra çalışanlar ile beraber Tarım Alanı öğrencilerimize Toprak Analiz Cihazı tanıtılarak cihaz ile uygulama yaptırıldı.

Daha sonra öğrencilerle diğer çalışmaları inceleyerek yetkililer tarafından bilgilendirildiler.Fatsa Ziraat Odası yetkililerine teşekkür ederiz.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ OKULUMUZA TANITIM ZİYARETİNE GELDİ

Korgan YİBO Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri okulumuzu ziyaret etti.  Rehber öğretmen  eşliğinde okulumuza gelen öğrencilere,  Hüzze ÖNEM SEZMİŞ ve Okul Müdürümüz İbrahim DURMUŞ tarafından okulumuzun Tarım Alan tanıtımı yapılarak, Tarım Alanımızın laboratuvarları, sınıf ve Tarım Atölyesi gezdirildi. Öğrenciler merak ettikleri soruları Hüzze ÖNEM SEZMİŞ ve Okul Müdürümüz İbrahim DURMUŞ'a sorarak Tarım Alanı hakkında geniş bilgiye sahip oldular.Ziyarete gelen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

"Kudüs, mü'minlerin haremidir! Kudüs emanetimizdir! Biz varolduğumuz sürece Kudüs düşmeyecek!"

Orhan CELEPCİ Öğretmenimiz ve Öğrencilerimizin Hazırladığı ''Kudüs Emanetizdir'' köşesi.

Ekm

1989 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile afet riskine karşı önlem alınması konusunda, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla; her 13 Ekim, Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak kabul edilmiştir.

Afet risklerine karşı nasıl hazırlanılması, neler yapılması gerektiği konusunda farkındalık yaratmak ve öğretmen ve öğrencilerimizi sürece çekmek amacıyla;   13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü etkinliği Okulumuz konferans salonunda yapıldı.Akabinde Deprem anında yapılması gerekenler,deprem anında nasıl hareket edilmeli ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Ekm

Şehit Ümit Kesti Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Teknolojileri Bölümü) Öğrencilerinden Fatsa Ziraat Odası Uygulama Sahasına Ziyaret.